DGC succesvol op FK in eigen huis

Drachten - Elf dames van de turnvereniging DGC uit Drachten turnden zaterdag op het Fries Kampioenschap in wedstrijdgroep 4. De wedstrijd was georganiseerd door de thuisclub DGC in samenwerking met Hercules uit Aldeboarn.

De deelnemers hadden zich geplaatst door twee voorrondes waarbij werd gekeken naar de hoogste scores over beide wedstrijden. Per categorie gingen er ongeveer 16 dames door naar het FK. Merel de Vries Merel (jeugd D1) liet op dit FK zien dat ze alle oefeningen beheerst en werd overtuigend eerste, en dus Fries Kampioen, in haar categorie, met op álle toestellen de hoogste score van de hele groep.

In de categorie pupil 2 D1 stonden maar liefst vier dames van DGC op de vloer: Dian van Kuijk, Ivye Ovbiagbonhia, Daisy Han van der Spoel en Noa de Boer. Ivye had vandaag op de balk niet helemaal een perfecte oefening, ze zette de handstand iets te snel in en viel er naast. Op het toestel vloer haalde ze die punten in, daar werd ze tweede en in totaal behaalde Ivye een bronzen medaille, ze is dus derde geworden.

Dian werd op de gevreesde balk zelfs eerste. Zij liet een paar puntjes liggen bij de sprong, maar werd uiteindelijk toch tweede in dezelfde categorie. Een prachtig podium met twee dames van DGC.

Vera Smit turnde in de categorie junior G op sprong een half in half uit, en de jury gaf haar het hoogste cijfer van de groep. Ook bij balk werd de jury verrast door een prachtige oefening van Vera en werd ze tweede. Op de vloer verpletterde Vera iedereen door een prachtige twistsalto en overslag salto te turnen, helaas waren de punten op vloer niet zo hoog als verwacht. In totaal werd Vera derde van Friesland.

Een aantal dames wonnen geen medaille, maar zijn zeker trots dat ze meededen aan het FK. Djamilla Peeters (jeugd H) 8e, Mare Hager (pupil 1 D1) 7e, Daisy Han van der Spoel (pupil 2 D1) 5e, Noa de Boer (pupil2 D1) 10e, Lotus Oost (jeugd G) 4e, Alyssa Krans (jeugd G) 14e en Yentl Koops (junior G) 8e.

Met vier medailles in eigen huis was het voor DGC een zeer geslaagde dag. Volgende week is in sportcentrum Drachten het Fries Kampioenschap per toestel. De dames in de keuze-oefenstof treden dan opnieuw aan om te laten zien welk toestel hun favoriet is.

Foto's Gerard van Kuijk