Met z’n allen op de Scootmobiel door de McDrive

Ureterp - Het was een bijzonder gezicht: een stoet van 12 scootmobielen met bewoners van de Lijte & Lijtehiem achter elkaar aan door Ureterp. En waar ga je dan naartoe op een warme dag: Voor een ijsje naar de MAC!

Twee medewerkers van ZuidOostZorg, Wietske en Deborah, zorgden voor het begeleiden van de stoet zodat er veilig kon worden overgestoken. De tocht ging door Ureterp en omgeving en halverwege maakten de rijders een tussenstop bij de MC Donalds op het bedirjventerrein Azeven, waar de bewoners een ijsje haalden.

Veel bekijks

De meeste cliënten waren nog nooit bij de MC Donalds geweest en nu reden ze op een scootmobiel door de MC drive om hun bestelling door te geven. Een mooie gezicht. Het tafereel trok dan ook veel bekijks: mensen stopten om een praatje maken en voorbijgangers lachten vrolijk bij het zien van de stoet scootmobielen, andere weggebruikers maakten extra ruimte.

Het was prachtig weer, de stralende zon, het mooie uitzicht en het samen op pad gaan maakten het tot een bijzondere morgen. ,,Het is zo gezellig met elkaar. Alleen kom ik nooit zo ver en op deze manier met zijn allen is dat heel fijn’’, aldus een bewoner van de Lijte. Er werd onderweg gezongen en gelachen. ,,Onder een tunneltje doorgaan was ook een hele belevenis want zouden we wel weer boven komen?”

Dikke knuffel

Aan het einde zaten de bewoners vol verhalen. Er was één bewoner die Wietske en Deborah spontaan een dikke knuffel gaf en een dikke zoen: ,,Omdat ik zo’n geweldig fijne morgen heb gehad. Heel erg bedankt.’’ Wietske en Deborah waren al even blij: ,,Dat zijn eigenlijk gewoon kleine geluksmomentjes die je samen beleeft! Het was zeker voor herhaling vatbaar, dus wie weet komt er snel weer een stoet voorbij.’’

Foto’s Deborah en Wietske