Caparis opent nieuwe afdeling: Stream

Drachten - Met een toast en een regen van confetti verklaarde wethouder Roel Haverkort van Smallingerland maandag de afdeling Stream van Caparis voor geopend.

Stream begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een gewone, betaalde baan. Zij krijgen bij Stream de kans zich te ontwikkelen, hun talenten te benutten en werkervaring op te doen.

Ander bedrijf

Alex Bonnema, algemeen directeur van Caparis, legde uit dat Caparis met Stream een ander bedrijf is geworden dan het was. ,,Stream is de afdeling waar mensen binnenkomen, waar gekeken wordt wat zij kunnen, waar ze begeleiding en opleiding krijgen en van waaruit ze - als het kan - doorstromen naar een reguliere baan.” Hij benadrukte het belang hierbij van goede samenwerking met gemeenten, werkgevers en andere partijen. ,,Stream wordt een succes als we ons gemeenschappelijk doel voor ogen houden: we doen het voor de mensen.”

Een van die mensen is Theo Pijl. Hij vertelde dat hij er aanvankelijk enorm tegenop zag om een traject bij Caparis te doen. ,,Maar het is mij enorm meegevallen. Caparis heeft mij heel veel gebracht. Met hulp van de begeleiders van Caparis kreeg ik mijn leven weer op de rit en durfde ik uiteindelijk weer na te denken over mijn toekomst.” In september start Theo Pijl op de Hanzehogeschool met de opleiding om als ervaringsdeskundige lotgenoten te helpen en begeleiden.

Juiste plek

Vervolgens was het woord aan Ridsert Weitenberg, product manager van AVEK, dat bedden en matrassen produceert. AVEK heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en werkt al jaren samen met Caparis. De afgelopen jaren zijn ruim vijftig mensen met veel plezier bij AVEK aan het werk gegaan. ,,Je hebt een organisatie nodig die de mensen goed kent én die de bedrijven goed kent. Want zo krijg je de juiste mensen op de juiste plek. En dat lukt Caparis.”

Laatste spreker was wethouder Roel Haverkort van Smallingerland. ,,Een mooi moment,” vond hij de opening van Stream. ,,Caparis laat zien dat het zich weet aan te passen aan de tijd en biedt oplossingen voor vraagstukken waarmee wij als gemeenten te maken hebben. Caparis Stream helpt ons door inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een reguliere baan.”

Samen met Alex Bonnema, Theo Pijl en Ridsert Weitenberg bracht hij een toast uit op de toekomst van Caparis en in het bijzonder op de toekomt van Stream.