Lezing over Tinco Lycklama en de Foundation

BEETSTERZWAAG - Hans Zijlstra houdt donderdag 21 juni om 20 uur de lezing ‘Tinco Lycklama en de Foundation, een digitaal avontuur tot leven gewekt’.

Hans Zijlstra is bestuurslid en mede-oprichter van de Tinco Lycklama Foundation.

In Cannes, Zuif-Frankrijk, is een straat naar Tinco genoemd, de “Rue Lycklama”. Die straatnaam was het begin van veel speurwerk dat uitmondde in de oprichting van de Tinco Lycklama Foundation. Bezoekers van de lezing worden meegenomen op een (digitale) beeldreis met Tinco, langs bijzondere mensen en plaatsen en de ontdekkingen, die de Foundation daarbij deed.

Dit is de eerste lezing van de serie op donderdagavond bij de Tinco Lycklama Tentoonstelling “Een Friese jonker in de Oriënt”, die van 8 juni tot 9 september in Beetsterzwaag (Friesland) te zien is. Hier wordt het bijzondere verhaal verteld van een bijna vergeten adellijke Fries, die opgroeide in Beetsterzwaag en als jonge man ruim drie jaar door de Oriënt reisde.

De lezingen worden elke week gehouden. Onderwerpen zijn onder meer de Friese adel; het Oriëntalisme; Tinco in Syrië; Archeologie van het Nabije Oosten ten tijde van Tinco. Kijk voor het complete programma van de lezingen op www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen. De locatie is het statige Lycklamahuis, het geboortehuis van Tinco. Buiten de lezingen om is dit pand niet toegankelijk voor publiek.

De lezingen worden georganiseerd door Historisch Beetsterzwaag samen met Cultbee in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.