Kinderen met kanker zeilen zich even helemaal los

De Veenhoop - Het is een bijzondere week op Zeilschool De Veenhoop. Deze week is de zeilschool namelijk omgebouwd tot een enorm Piraten paradijs, voor de Zomerzotheid. Dit is een jaarlijks terugkerend zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-16 jaar.

Zomerzotheid is onderdeel van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), die zes verschillende vakantiekampen organiseert waar alle kinderen met kanker uit Nederland kosteloos aan mee kunnen doen. Aan de Zomerzotheid doen rond de 40 kinderen mee en ongeveer 30 vrijwilligers. De vrijwilligers bestaan uit zeilinstructeurs, een creatief team, een keukenploeg en een medisch team, die samen voor een onvergetelijke week zorgen.

Kind zijn

Het motto van de SKOV is dat kinderen een week lang geen zorgen hebben en weer even helemaal kind kunnen zijn. Kortom even helemaal los met leeftijdsgenootjes, zonder ouders en met de nodige (medische) verzorging en begeleiding.

Deze week staat in het thema van Piraten en daarvoor worden er allerlei activiteiten op en in het water georganiseerd: zeilen, kanoën, zwemmen en duiken. Ook op het land is genoeg te beleven: schatzoeken, vlaggenroof, boogschieten, vlotten bouwen en natuurlijk ook disco en de bonte avond!

Vandaag begon voor de kinderen met een heerlijk zeiltochtje in valkjes op de Wijde Ee. Daarna gaan de 41 kinderen samen met de begeleiders heerlijk zwemmen in zwembad de Welle in Drachten. Daar wordt onder andere samen met professionele duikers gedoken en uiteraard zullen ze proberen weer een nieuw snelheidsrecord te vstigen op de druk bezochte glijbaan.

Meer weten: kijk op www.skov.org (ook voor donaties).