Komend seizoen in De Lawei

DRACHTEN - Eens in de zoveel tijd zet De Lawei een genre in het zonnetje. Natuurlijk barst het nieuwe theaterseizoen weer van het talent; grote namen, minder bekende artiesten; volop cabaret; populaire muziek; toneel en ga zo maar door. Minstens zo bijzonder zijn de circusvoorstellingen en visuele spektakels vol acrobatiek en adembenemende capriolen. Nog t/m 1 juli is de Leeuwarden-Fryslân 2018 productie Finestra Aperta zo’n zes keer per week te zien, die lovende recensies kreeg. Maar ook het nieuwe seizoen biedt volop van dat soort indrukwekkende topsportprestaties. Nog t/m vrijdag 22 juni profiteert men van 10% vroegboekvoordeel.

LF2018: Finestra Aperta

Begin juni ging Finestra Aperta feestelijk in première. Een coproductie van Blau Hynder en De Lawei en hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 die lovende recensies kreeg. Een zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten in de prachtige bamboedome op het Gaastereiland. De voorstelling begint al met een prachtige vaartocht vanaf Jachtwerf Bolt door de Nije Drait richting het eiland. Op een plek waar land en water samenkomen, met adembenemend uitzicht, vertelt Finestra Aperta over de zoektocht naar balans. Vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken op een grote ronddraaiende mobile naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt. Finestra Aperta is t/m 1 juli te zien, veel voorstellingen zijn al uitverkocht maar er zijn nog kaarten.

Gravity & Other Myths uit Australië

Gravity & Other Myths uit Australië verovert de wereld met een eigenwijze vorm van vernieuwend circustheater. De groep won al vele internationale prijzen. In hun voorstelling Backbone dagen de tien performers en twee muzikanten elkaar uit in een decor met houten palen, stenen, aarde, emmers, en heel veel betoverend licht. Ze testen elkaars kracht en uithoudingsvermogen in scènes die afwisselend poëtisch, spectaculair of grappig zijn.

In het Noorden alleen te zien in Drachten op zaterdag 13 oktober.

Flip Fabrique uit Canada

Een circusgroep op tournee, reizend van stad naar stad, levend van voorstelling naar voorstelling. En elke show kán de laatste zijn. Flip Fabrique, de jongste loot aan de Canadese circusboom, laat in Transit zien hoe die ultieme show eruit zou zien. Iedereen geeft álles in deze voorstelling. De zes leden van Flip Fabrique – jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen – laten zien hoe hun leven 'on the road' eruitziet. In een decor van flight cases dat telkens van vorm verandert, vertellen zij op vrijdag 16 oktober een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap.

Barely Methodical Troupe, 14+

Met hun show Bromance hadden de drie kernleden van de Barely Methodical Troupe een droomdebuut. Hun lastig te definiëren mix van circustechnieken, dans, urban stijlen en freerunning sloeg in 2014 in als een bom. Chaotische, krankzinnige experimenten, die alleen jongens kunnen verzinnen. Voor de nieuwe show Kin is de groep uitgebreid met twee mannen en een vrouw. En die vrouw, daar verandert alles door. Kameraden worden concurrenten, mannen gaan zich uitsloven voor de vrouw, die als geëmancipeerde vrouw natuurlijk óók haar gelijkwaardigheid en zelfstandigheid moet bewijzen! Kin is niet voor de poes, te zien op zondag 10 maart.

Circus Santelli

Zestien jongeren tussen de 12 en 16 jaar verrassen het publiek met een afwisselende circusvoorstelling op, naast, achter, langs en met 18 houten blokken: of hokjes zo je wilt. Wat is er allemaal mogelijk als je jarenlang geoefende circustrucs ineens gaat combineren met deze spannende objecten? Het resultaat is een afwisselende circusvoorstelling met verrassende effecten, mooie bouwwerken, verre sprongen, hoge piramides, spannende trucs en genietende artiesten op de top van hun kunnen. Te zien op zaterdag 16 maart.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl