Van Smaak vult gat op de Talantbegroting voor Mata Hari

Drachten - Van Smaak ondersteunt met een gift van 7.500 euro de Stichting Vrienden van Talant. Het geld is bestemd voor een specifiek doel, namelijk de voorstelling over Mata Hari die de buitengewone artiesten van Talant op het podium brengen. Tijdens een repetitie werd de cheque overhandigd.

,,We vonden dit initiatief in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad zo mooi! Daar wilden we gewoon graag een bijdrage aan leveren”, aldus Henk Peter Jagersma, directeur van Van Smaak. ,,Al meer dan 27 jaar is Talant klant van Van Smaak, dus dit is een welverdiende geste voor deze zeer trouwe relatie.”

Hartverwarmend

De acteurs waren niet op de hoogte van de feestelijke overhandiging. Toen hen dit werd verteld tijdens een repetitie, ging een luid gejuich op. Henk Peter Jagersma: ,,Dat enthousiasme was overweldigend, echt hartverwarmend. Geweldig dat ze even tijd vrij konden maken voor dit moment. Voor ons is dit een uitzonderlijke actie, want het past meer bij ons om in natura te ondersteunen. Voor deze bijzondere voorstelling bleek er echter een gat in de begroting te zijn, en die vul je niet met lekkere maaltijden. Vandaar deze genereuze cheque.”

Première

De première van Mata Hari is vrijdag in De Lawei in Drachten. Op 20 juni speelt de voorstelling in Heerenveen. Professionele theatermakers ondersteunen de buitengewone artiesten, het script is van Don Duyns.