Apollo en Hallelujah voortaan samen als ‘Fanfare Burgum’

Burgum - Er wordt nog gezocht naar een nieuwe naam, maar als werknaam voor de fusie van de fanfares Apollo en Hallelujah is vorlopig gekozen voor Fanfare Burgum.

Fanfare Burgum is op 25 mei als nieuwe muziekvereniging opgericht. Toen ook is de notariële akte beklonken. De fusiefanfare telt ruim 50 muzikanten. Het nieuwe korps gaat in september van start onder leiding van de ervaren dirigent Sijtze van der Hoek, die in Burgum is opgegroeid en een bekende verschijning is in de wereld van de blaasmuziek.

Tijdelijke naam

De wekelijkse repetitie op dinsdagavond wordt gehouden in de Stryp in Burgum. De naam ‘Fanfare Burgum’ is een tijdelijke naam. Het korps is nog op zoek naar een passende en klinkende naam. Die naam wordt bekend gemaakt op het openingsconcert op zaterdagavond 24 november 2018 in de Ikker in Burgum.

Het nieuwe korps is op initiatief van de plaatselijke fanfarekorpsen Apollo en Hallelujah tot stand gekomen. Beide verenigingen werkten de laatste decennia al geregeld samen en organiseerden diverse concerten. De onderlinge samenwerking bleef niet onopgemerkt bij het publiek. Geregeld viel dan de opmerking waarom beide korpsen niet samen gingen.

Twee jaar voorbereiding

Omdat beide korpsen met een teruglopend ledenaantal en incomplete secties kampen, vormde dit een aanleiding voor beide besturen om samen rond de tafel te gaan. Met als resultaat de oprichting van het nieuwe korps. Een beslissing waar een voorbereidingstijd van meer dan 2 jaar aan vooraf is gegaan. Hierdoor is het behoud van de Fanfaremuziek in Burgum voor nu en de toekomst gegarandeerd.

Hiermee valt het doek definitief voor de korpsen Apollo en Hallelujah. Beiden korpsen hebben zich ruim een eeuw ingezet voor de gemeenschap in en rondom Burgum.