Death over Drachten

DRACHTEN In Poppodium Iduna wordt zaterdag 23 juni het metalfestival Death over Drachten gehouden.

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar weer een editie van het metalfestival Death over Drachten plaats in Poppodium Iduna. Bezoekers kunnen zich zaterdag 23 juni onderdompelen in een gezellige dag vol met de beste black- , death- en thrashmetal in een internationale line-up!

En dit alles volgens oldschool recept: zes bands op een podium en voor iedereen wat wils. In de kleine zaal een metalmarket en natuurlijk voor de deur een snackwagen.

Headliner van het indoorfestival is de Zweedse blackmetalband Shining. De band heeft een rijke historie en op vele internationale festivals gestaan. Onlangs heeft Shining zijn tiende plaat ‘Varg Utan Flock’ uitgebracht, een album waarop Shining teruggrijpt naar zijn beginperiode. Het Finse Hooded Menace staat ook tijdens dit festival op de planken. De band haalt zijn invloeden voornamelijk uit het death- en doom fust. Afgelopen januari bracht de band zijn vijfde plaat 'Ossuarium Silhouettes Unhallowed' uit op het befaamde Season of Mist label.

Verder zijn er nog shows van de Belgische oldschool death metal band Carnation, het Nederlandse thrash metal kwartet Izegrim en het uit de Friese wouden afkomstige blackmetal equipe Kjeld.

Kortom, het belooft een gevarieerde metaldag te worden in Drachten met voor ieder wat wils!

Meer informatie op www.iduna.nl.