Astrid Seriese & Erwin van Ligten in Piterkerk Lippenhuizen

LIPPENHUIZEN Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten staan zondag 24 juni om 14.30 uur een concert in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Het zondagmiddagconcert vormt de afsluiting van de voorjaarsreeks. In het najaar van 2018 vinden er weer drie bijzondere concerten plaats.

Zangeres Astrid Seriese zingt verhalen die je raken en kippenvel bezorgen. Met haar unieke stem weet ze een grote schare bewonderaars aan zich te binden. Ze leeft van en voor de muziek, stond op alle grote jazzpodia in binnen- en buitenland en toerde verschillende keren met bejubelde theaterconcerten langs de Nederlandse podia. In Blues & Poetry heeft ze de krachten gebundeld met muzikale evenknie en klankbord Erwin van Ligten. De meester-gitarist werkte met onder andere Julya Lo'ko, Micheline Van Hautem en Barry Hay.

Seriese & Ligten voelen elkaar als de besten aan. In Blues & Poetry bundelen ze hun krachten en brengen ze hun talenten samen. Chocoladebruine songs van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt worden afgewisseld met liedjes uit het ijzersterke repertoire van Billie Holiday en Bessie Smith. Het programma biedt ook ruimte voor eigen gecomponeerde liedjes op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow. Het duo weet de luisteraars gegarandeerd in vervoering te brengen met deze rijke oogst uit hun muzikale schatkist.

Enkele quotes uit de media:

Over de recente cd Wheel of Life van Astrid Seriese schreef Muziekwereld.nl:

'Een vocaal meesterwerk.'

En Trouw schreef over Erwin van Ligten: 'En snaren-virtuoos Erwin van Ligten, evenknie van Bob Brozman en Ry Cooder, heeft lak aan simpele gitaarakkoorden.'

Het zondagmiddagconcert met Astrid Seriese & Erwin van Ligten van 24 juni begint om 14.30 uur. Een ticket kost 10 euro, dat is inclusief thee of koffie voor aanvang. Tijdens de pauze en de nazit is er catering aanwezig. Het concert duurt ongeveer twee uur.

Info en reserveren op: www.piterkerklippenhuizen.nl

Marjolijn Meijers die samen met haar vaste begeleiders eind mei optrad, sprak lovend van een 'concert met een gouden rand'. Dat heeft alles te maken met de bijzondere setting van de optredens in een stijlvol gerenoveerde kerk uit de 18e eeuw. De intieme sfeer tijdens de concerten zorgt ervoor dat de artiesten ver uitstijgen boven het geijkte repertoire. Het geeft hun optredens extra glans en diepgang. Alle artiesten zeiden graag nog eens terug te komen.