Twee keer winst voor dames Drachten Diamonds

Drachten - Zondag speelden de dames twee wedstrijden in Leeuwarden, tegen de dames van Northern Stars. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Nothern Stars begon gehavend aan de strijd. De coach beschikte over 6 dames en het outfield werd aangevuld met 3 heren. De mannen mogen volgens de regels niet slaan en zo kwam het dat de dames van Leeuwarden veel slagtijd kregen. 

De eerste wedstrijd begonnen de dames van Drachten aan slag en zijn wisten 3 punten te scoren. Bij het wisselen verscheen voor Drachten op de heuvel Jasmijn Voolstra met catcher Lilianne Land. Zij kregen 3 punten tegen. De strijd ging gelijk op. In de tweede inning werden de punten voor Drachten flink uitgebreid door honkslagen van Jia-qi Plantinga, Anneloes van Eijk, Aline Obbink en Nienke Plantinga.  Er werd tactisch gespeeld, waardoor veel honken gestolen werden.  De laatste inning werd uitgegooid door Brigitta de Champs. Eindstand 4-19 in het voordeel van Drachten.

Na een pauze begon de tweede wedstrijd en op de heuvel verscheen Leoni ten Brink met haar catcher Lilianne Land. De dames uit Leeuwarden begonnen flink te slaan, maar werden ook weer uitgemaakt door mooie acties. Een fraaie squeezeplay met loopster Brigitta de Champs op het derde honk en slagvrouw Lilianne Land, die onverwachts een stootslag neerlegde, waardoor De Champs kon scoren op thuis.  Eindstand 9-4 in het voordeel van Drachten Diamonds.

Volgend weekend zijn de dames vrij en zij komen op zondag 1 juli om 12.00 weer in actie tegen Caribe aan de Sportlaan in Drachten.