Beestenboel tijdens groepsweekend Luchtscouts

Drachten - De luchtscouts uit Drachten vierden van vrijdag tot en met zondag hun vierde groepsweekend ter ere van hun verjaardag. Dit jaar kozen de Drones er voor om hun verjaardag te vieren bij hun clubhuis aan de Tuinen.

De afgelopen weken zijn de leden, ouders en vrijwilligers druk bezig geweest met de kampaankleding. Ze zijn twee weken aan het zagen schuren en verven geweest, maar dan heb je wel wat zegt een trotse Michel Houthoff (leiding welpen). Dit jaar kozen de luchtscouts voor het thema boerderij. Kippen, geiten, varkens en zelfs een ranjakoe, alles beesten waren vertegenwoordigd op het terrein.

Het groepsweekend is altijd een van de leukste kampen, van Bevers van 5 jaar oud tot en met Explorers van 18 jaar en alles wat er tussen zit is dan aanwezig en loopt kriskras door elkaar heen. Dit jaar werkten ze allemaal samen om themafiguren boer Jasper en boerin Josefien te helpen de boerderij te redden, samen met teamleider Jeroen Scholte van de scouts.

Voor de ontknoping waren dit jaar allemaal spellen en een grote speurtocht nodig en dat werd bemoeilijkt door een kip en een eend die zo hun eigen plannen met de boerderij hadden. Hoewel Kip en Eend alles deden om de plannen van boer Jasper en zijn vrouw Josefien te dwarsbomen wisten de luchtscouts op zondag toch tot de oplossing te komen.

Foto’s Luchtscouts