Waterdiertjes zoeken in Wikelslân

EARNEWÂLD - Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen vrijdag 29 juni van 19 tot 21 uur waterdiertjes zoeken bij It Fryske Gea.

Onder leiding van natuurgids Jacob van der Veer leren de deelnemers alles over waterdiertjes. Aanmelden kan uiterlijk donderdag 28 juni om 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Avonturiers tussen 6 en 12 jaar die voornamelijk in de avond actief zijn, kunnen hun laarzen uit de kast trekken. De natuurgids leert de kinderen op speelse wijze over het onderwater leven in Nationaal Park de Alde Feanen. Gewapend met schepnetjes, teiltjes en loeppotjes gaan ze op onderzoek uit. Het meenemen van droge kleren en een anti-muggenstift is aanbevolen.

De planten en dieren in dit moerasgebied houden wel van nattigheid. Daarnaast is er veel leven te vinden in het water. In de onderwaterwereld leven grote roofvissen, zoals de snoek, maar ook kleinere beestjes, zoals waterschorpioenen. Maak kennis met de posthoornslak, deze lijkt op een opgerolde dropveter. Of ontmoet het relaxte bootsmannetje, een kevertje dat heerlijk op zijn rug ligt te dobberen. Wist je dat het bootmannetje zijn naam te danken heeft aan zijn peddelarmen die lijken op de peddels van een bootje?

Kortom: een leuke en leerzame activiteit.