Hiphop supergroep La Coka Nostra in Poppodium Iduna

DRACHTEN - Hiphop supergroep La Coka Nostra treedt vrijdag 29 juni op in Poppodium Iduna.

Hiphop supergroep La Coka Nostra, bestaande uit top-MC’s als Ill Bill (Non Phixion), Danny Boy (House of Pain), Slain (Special Teamz) en DJ Lethal (House of Pain & Limp Bizkit) begon ooit als gelegenheidsformatie maar is uitgegroeid tot een rotsvaste groep! La Coka Nostra komt vrijdag 29 juni voor het eerst in vier jaar terug naar Nederland voor een show in Drachtster popzaal Iduna.

De Amerikaanse hiphopgroep La Coka Nostra is nog een van de weinige overgebleven groepen van de ‘vuile’ hiphopgeneratie uit de jaren negentig. In dit genre mag je zeker spreken van een supergroep gezien de leden van het gezelschap. DJ Lethal is de Letse producer die jarenlang achter de draaitafels van Limp Bizkit heeft gestaan. Net als Danny Boy stond hij ook jarenlang op het podium bij House Of Pain. Ill Bill staat in de New Yorkse hiphopscene bekend om zijn harde teksten in de rapgroep Non Phixion. En Slain is de rapper van onder andere Special Teamz.

In 2008 tekende La Coka Nostra, die ooit begon als gelegenheidsformatie, bij Suburban Noize en bracht de groep hun succesvolle debuutplaat 'A Brand You Can Trust' uit met daarop samenwerkingen met grote namen zoals Snoop Dogg, Immortal Technique en Cypress Hill's B-Real. Inmiddels heeft de groep drie platen uitgebracht die vol staan met rauwe hardcore-hiphop tracks.

Dit collectief ademt sex, drugs & rap ’n roll, heeft een legioen aan fans opgebouwd en rockt voor de hardcore hiphopliefhebbers!

Het Friese duo Double Trouble bestaande uit DJ Jack Da Spinner en MC Ron Van Beats verzorgt het voorprogramma.

Meer info: www.iduna.nl