Scholen in wijk De Venen gooien hun deuren open

Drachten - De drie scholen in De Venen vieren donderdag 28 juni de start van hun nieuwe onderkomen. De Pionier en De Vlinderboom (Opo Furore), voorheen De Barte en De Barte NT2, en de ISK (Singelland) zetten de deuren open voor iedereen die wil komen kijken.

Om 10.00 uur verrichten wethouder Roel Haverkort en oud-wethouder Ron van der Leck de openingshandeling op het schoolplein van de ISK aan het Zetveld. De leerlingen van alle drie scholen zijn hierbij aanwezig. Vervolgens vertrekken de leerlingen van De Vlinderboom en De Pionier in een ‘lawaaioptocht’ naar hun eigen nieuwe locatie. Vervolgens geven de drie scholen een eigen invulling aan deze bijzondere dag.

Scholencarroussel

Afgelopen jaar vond een scholencarroussel plaats. De ISK verhuisde in september van de Stoeken naar een tijdelijke locatie. Vervolgens kon aan de Stoeken en de Ring aan de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen voor De Pionier en De Vlinderboom worden begonnen. In mei betrokken de drie scholen hun nieuwe onderkomen. De ISK zit nu aan het Zetveld en De Pionier en De Vlinderboom hebben hun nieuwe huisvesting aan de Stoeken en de Ring gevonden.

ISK, Zetveld 38

Tussen 11.00 en 12.40 uur zijn er open lessen die bijgewoond kunnen worden door iedereen die dit leuk vindt. Om 13.00 uur barst er een intercultureel feest los. De leerlingen volgen diverse workshops, er is muziek en er zijn sportactiviteiten.

OBS De Vlinderboom (NT2 school), De Ring

Tussen 11.00 en 14.30 gaan de deuren van de school open. Iedereen die wil komen kijken is welkom. Kinderen uit de bovenbouw zijn gastheer/gastvrouw. De leerlingen volgen workshops rondom het thema ‘circus’.

OBS De Pionier, De Stoeken 1

Tussen 11.00 en 14.30 uur is iedereen van harte welkom te komen kijken in de klas en te ervaren hoe de lessen op De Pionier zijn.