Solid Sound Pop Vocals bij SimmerSnein

DRACHTEN - De Drachtster zanggroep Solid Sound Pop Vocals treedt zondag 1 juli om 14.20 uur op tijdens SimmerSnein.

De groep gaat op verrassende wijze een poging doen om mannen te prikkelen voor het zingen in een koor. Solid Sound Pop Vocals is op zoek naar mannen, die wel willen zingen maar niet durven. Of mannen, die al zingen, maar toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Deze swingende groep is absoluut cool en toegankelijk voor iedere zingende man.

Op 17 september a.s. organiseert Solid Sound Pop Vocals voor alle zingende en niet zingende mannen in Drachten e.o. een GRATIS workshop BARBERSHOP SINGING in De Lawei te Drachten.

Opgeven via solidsoundpopvocals@gmail.com is wel handig, maar niet verplicht.

Aanvang 19.45 uur. Meer info op www.solidsoundpopvocals.nl

De enthousiaste en coole zanggroep Solid Sound Pop Vocals uit Drachten is op zoek naar meer mannelijke leden en zij komen veel van boven genoemde argumenten tegen. Zingen bij Solid Sound Pop Vocals betekent leuk en afwisselend repertoire, ontdekken wat je kunt, verfrissende aanpak, enorm veel plezier, muzikale saamhorigheid, grenzen verleggen en nog veel meer.

Of het waar is of niet; ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking zingt in een koor. Dat komt neer op een kleine 1,7 miljoen mensen, zowel amateur als ook professional. Dat is meer, dan dat er voetbalspelers zijn.

Mensen zingen graag, bijvoorbeeld samen in een kroeg, op de markt of in een stadion. En zingen is nog gezond ook voor je conditie en voor je geestelijke gesteldheid. Het is vreemd, dat van die 1,7 miljoen zangers ongeveer slechts 25% man is. Kijk je naar popartiesten dan is deze verhouding juist andersom. Waar ligt dat aan? Welke vooroordelen spelen hierin een rol? Is zingen niet cool genoeg? Is het het idee van “niet” kunnen zingen? Maakt het idee van solozingen onzeker? Of juist het idee van samenzingen? Denken dat het niets voor je is? Iedereen kan in principe zingen.