Stichting Phéron zoekt collectanten voor Memory Box als steun bij verlies baby

Drachten - In Nij Smellinghe worden ze al sinds 1 mei 2016 uitgereikt, maar nog niet alle ziekenhuizen zijn voorzien van de Phéron Memory Box. In Drachten is in de eerste week van juli voor het eerst een collecte voor de Box.

Afgelopen jaar kwamen er voor, tijdens of na de bevalling gemiddeld meer dan vijf baby’s per dag te overlijden in Nederland. Dat overkwam ook Sharon en Paul uit Sneek. Zij besloten een stichting op te richten om ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies én het afscheid van een baby. Ze kozen de naam van hun kind dat overleed. 

De stichting doet dat onder meer door het aanreiken van de Phéron Memory Box. De box bevat mogelijkheden tot troost- en herinnering-items om ouders meteen te steunen na het overlijden. Bijvoorbeeld een kleisetje voor handafdrukjes, een bewaardoosje, een gehaakte knuffel en een hulpkaart met tips waaraan je kunt denken tijdens de afscheidsweek. Belangrijk voor de verwerking van het verlies. Momenteel worden de Phéron Memory boxen via ziekenhuizen uitgegeven. 

De collecte is dit jaar van 1 tot en met 7 juli 2018. Wie zich in wil zetten voor het goede doel en per jaar een paar uurtjes beschikbaar is, kan zich via de site www.stichtingpheron.nl aanmelden als collectant Daarop staat ook meer informatie.

Lees ook: Nij Smellinghe ontvangt eerste PhéronMemory Box