Dans van wereldklasse in De Lawei 2018/2019

DRACHTEN - In De Lawei is komend seizoen veel aandacht voor dans.

Drachten Danst! Ook in seizoen 2018/2019 weer volop dans van internationale klasse in De Lawei. Naast vaste gezelschappen; Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is dit seizoen ook Het Nationale Ballet terug in Drachten!

Scapino Ballet | in satellietstad Drachten

Het bejubelde TING! van Scapino Ballet Rotterdam en de NITS trok in 2016 wekenlang volle zalen. Dit najaar is de voorstelling nog een laatste keer te zien, exclusief in Amsterdam en Rotterdam. Daarom organiseert De Lawei op zaterdag 22 september een geheel verzorgde busreis naar het imposante Carré. Op 13 december is Twools te zien in De Lawei. Twools is geen gewone dansvoorstelling, maar een opwindende high-speed choreografische achtbaan. Een voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken van topchoreografen en nieuw talent elkaar non-stop opvolgen. Op 27 maart slaan twee topgezelschappen de handen ineen voor een spectaculaire samenwerking. Scapino Ballet staat samen met Wëreldbänd All hands on deck en halen het beste in elkaar naar boven in een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater.

Introdans | Gekkigheid (6+) en Leve Larbi

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol gekkigheid en surrealistische taferelen. Met hun werk, dat in Nederland exclusief bij Introdans te zien is, laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen. In Gekkigheid (familievoorstelling), te zien op 16 december, is het alsof ze een magische doos openen vol dwaze karakters en vreemde types met wonderlijke kostuums. Gekkigheid zal ongetwijfeld een lach op de gezichten toveren. In Leve Larbi, te zien op 22 februari, presenteert Introdans drie van de werken van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, internationaal een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen.

Ballet van Tatarstan | De Notenkraker

Wie kan in de gezellige wintermaanden een traditionele uitvoering van De Notenkraker beter voor zijn rekening nemen dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan? Het gezelschap brengt virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen. Wegdromen dus op 28 december.

Het Nationale Ballet | Giselle

Na internationale successen met Giselle, in onder meer China, Spanje en Colombia, gaat Het Nationale Ballet nu met deze ‘Hamlet van het ballet’ op tournee door Nederland. Giselle is een van de oudst overgeleverde en tegelijkertijd nog altijd meest gedanste balletten ter wereld. Een hoogtepunt uit de Romantiek, door Het Nationale Ballet gepresenteerd in een geheel nieuwe, gerevitaliseerde versie, die ook voor een 21ste-eeuws publiek roerend en betekenisvol is. Hier is De Lawei extra trots op: te zien op 9 april in Drachten.

Meer dansvoorstellingen en kaarten via www.lawei.n