DGC behaalt 4 medailles op NK springen AHOY

Rotterdam - Bij het evenement Dutch Gymnastics in Ahoy Rotterdam liepen zaterdag tussen alle toppers als Epke Zonderland en Sanne Wevers ook 14 dames in de categorie jeugd, junior en senior op het B-niveau van DGC uit Drachten rond.

Voor de jongste deelnemers in de categorie jeugd B stond de trampoline als eerste op het programma. Helaas waren de salto’s niet hoog genoeg voor een medaille voor één van de dames. De junioren startten op de pegasus. Vera Smit deed dit zelfs zó goed dat dit werd beloond met een zilveren medaille.

De dames Senioren hadden in een andere baan ook de taak de sprongen over de pegasus zo netjes mogelijk uit te voeren. Helaas geen podiumplaatsen voor de senioren, maar toch op pegasus een 9de plaats voor Sari Meulman en 13de plaats voor Calla Oost in een deelnemersveld van meer dan 50 dames.

Alle meiden van DGC waren ingeschreven op 3 toestellen; minitramp valmat, minitramp pegasus en airtack. Op die laatste waren er nog grote successen voor Ivye Ovbiagbonhia en Merel de Vries. Zij werden tweede en eerste. Merel werd dus Nederlands Kampioen op dit toestel. Daisy Han van der Spoel werd nét vierde op zowel airtrack als minitramp valmat. Op airtrack werd Zoë Dijkhof 9de, Marit Blom 6de en Mare Hager 7de.

Voor Vera Smit werd de dag compleet met zelfs nog een zilveren medaille, ook op het toestel airtrack. Saliha Zbir, die met blessures kampt, werd knap vierde.