Nederlands Kampioenschap voor Adonis Sportacrobatiek

Rotterdam - Het Sportpaleis van Rotterdam Ahoy was dit weekend het toneel voor het Nederlandse Kampioenschap acrobatisch gymnastiek. Maar liefst 10 teams van Adonis Sportacrobatiek Leek en Drachten hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst.

Het hele jaar is hier keihard naar toe gewerkt en alle teams hadden er zin in om nog een keer samen te stralen. Doel was uiteindelijk om de nationale titel te behalen. En het het A-pupillen duo Nienke Woudstra uit Oosterwolde en Tessa de Jong uit Drachten hebben dit gepresteerd. Met hun speelse oefening en technisch strak uitgevoerde elementen werden de concurrenten op achterstand gezet en werden zij Nederlands Kampioen.

Dit was niet de enige medaille die mee naar huis ging. Zilver werd verdiend door het C-lijn trio Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma en het A-senioren duo Josan Huisman en Zefanja Nieman. Het A-junioren trio Jelien Visser, Charissa Delfsma uit Drachten en Yanouk Visser uit Boornbergum liet drie geweldige oefeningen zien, voldoende voor brons.

A-senioren trio Nanda Huisman, Remke Huisman, Linda Winkelman uit Boornbergum werd vierde en het A-pupillen trio Ilse Meeuwis (Drachten), Esmée de Graaf (Drachten en Wietske de Klein (Appelscha) werd achtste.