WOODLandart in Smallingerland feestelijk geopend

Boornbergum - Het project WOODLandart in Smallingerland is zaterdag feestelijk geopend met een busreis van alle deelnemers langs alle kunstwerken.

In het project WOODLandart in Smallingerland zijn dit voorjaar zes kunstwerken gemaakt door de dorpen Boornbergum, Drachtstercompagnie, Nijega, Rottevalle, de Veenhoop en Smalle Ee. De kunstwerken zijn gemaakt van natuurlijke kweekwilgen en restmateriaal van boerenbedrijven en zijn vergankelijk. Het is de bedoeling dat de kunstwerken minimaal één jaar blijven staan.

Fietsroute

Voorafgaand aan de reis werd de bijbehorende fietsroute door voorzitter van vereniging Noardlike Fryske Wâlden Albert van der Ploeg overhandigd aan Marjan Sijperda, wethouder Kunst en Cultuur van Smallingerland. De fietsroute is gemaakt door studenten van CityLab Drachten en biedt een prachtige reis langs alle kunstwerken.

WOODLandart

Het maken van de vergankelijke kunstobjecten is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Smallingerland. Inwoners van de verschillende deelnemende dorpen uit de gemeente hebben samen met kunstenaars Derk den Boer en Fokke Veurman kunstwerken gemaakt van wilgentenen. De kunstwerken attenderen voorbijrijdende auto’s en fietsers op het unieke coulisselandschap van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden.

Foto’s Sjoukje Postma