Leerling CSG Liudger wint filmwedstrijd Platform Produceren, Installeren en Energie

Drachten - Mark Hiemstra uit Noardburgum, derdejaars CSG Liudger locatie Splitting, heeft de filmwedstrijd van het Platform Produceren, Installeren en Energie (PIE) gewonnen.

Het Platrform had de filmwedstrijd uitgeschreven onder alle vmbo-scholen in Nederland die het vmbo-profiel PIE aanbieden. De leerlingen kregen de opdracht om een promotiefilm te maken van de afdeling PIE op hun school. De prijs voor de bestaat uit een award en een geldbedrag.

Filmwedstrijd

Mark heeft de afdeling PIE in beeld gebracht met behulp van een drone. Hij heeft gewonnen omdat hij alle facetten van de afdeling op zeer professionele wijze in beeld heeft gebracht. De film wordt binnenkort gepubliceerd in het digitale magazine van Platform PIE en op www.platform-pie.nl.

Profiel PIE

Binnen het vmbo kunnen leerlingen kiezen uit tien profielen. Een profiel is een combinatie van algemeen vormende vakken en een beroepsgericht programma. Omdat er veel vraag is naar technisch personeel is er landelijk momenteel veel aandacht voor de technische profielen. De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld voor techniekonderwijs. CSG Liudger locatie Splitting biedt in totaal zeven profielen, waarvan drie technische profielen aan. De technische profielen zijn: Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit & Transport en Produceren, Installeren & Energie.

Platform

CSG Liudger vindt het belangrijk om te investeren in goed technisch onderwijs en is al jaren betrokken bij het ontwikkelen van onderwijs voor onder andere het profiel PIE. In Noord-Nederland is het Platform PIE opgericht met als doel het onderwijs naar een hoger niveau te brengen en techniekonderwijs in de regio op de kaart te zetten.

Bekijk de film op: https://youtu.be/tLXmjFMvtXA.