Birgit Scheffer op de TT

Drachten - Inmiddels zijn de eerste drie rondes van dit kampioenschap verreden en handhaaft Scheffer zich op de 9e plek in de tussenstand. Begin dit jaar reisde Birgit af naar Spanje om daar een paar dagen kennis te maken met de nieuwe motor. ,,Dit jaar heb ik de overstap gemaakt van de Yamaha R125 naar de Yamaha R3, deze motor heeft meer vermogen en rijdt weer heel anders dan mijn oude motor. Na de positieve test in Spanje hadden we in april de eerste races, en dat ging op zich niet onverdienstelijk. In de races moest ik helaas steeds een gat laten naar de rijders voor mij, en reed ik op mijn beurt weer een heel gaat naar de rijders achter mij. Dan kom je alleen te rijden, en dat is jammer.”

Dit jaar staat voor de 21-jarige coureur uit Drachten vooral in het teken van progressie maken en toewerken naar de top van het veld. ,,Ik bouw het langzaam op, ik moet nog veel leren en het heeft in mijn ogen geen zin om er nu al de hele tijd af te liggen. Ik probeer in een raceweekend of training vooral steeds met een doel de baan op te gaan, en dingen punt voor punt te verbeteren. Elke keer zit er veel progressie in, maar soms gaat het mij nog niet snel genoeg!”

Afgelopen races in het Belgische Mettet werd Scheffer in de eerste race 8e en in de tweede race 10e. ,,Hoewel ik in de eerste race 8e was, was de tweede race voor mij een stuk beter. Ik maakte in de tweede race een hele stap naar voren en vond de aansluiting bij de jongens voor mij. Dit biedt weer perspectief voor de volgende races, om dan weer verder naar voren te werken.”

De volgende races zijn extra speciaal, deze vinden namelijk plaats tijdens de TT van Assen. De Yamaha R3 Cup komt uit in het bijprogramma van de MotoGP, tijdens de Supersport 300 races. ,,Het is best wel gek voor mij om te rijden tijdens de TT, als klein meisje stond ik altijd al naast de baan met de Dutch TT, nu rij ik zelf mee! In dat opzicht kan je wel een beetje spreken van een droom die uitkomt. Voor die tijd ga ik nog zo veel mogelijk trainen met de motor, en daarnaast er voor zorgen dat ik topfit ben voor de races.”