Beachvolleybal Drachten voor de 20ste keer georganiseerd

DRACHTEN - Op het parkeerterrein van Tuindorado in Drachten wordt vrijdag 6 en zaterdag 7 juli voor de 20ste keer Beachvolleybal Drachten gehouden.

Waar ooit gestart werd op het Raadhuisplein en later de Martin Luther Kingsingel, wordt het evenement al een groot aantal jaren en met groot succes georganiseerd op het parkeerterrein van Tuindorado, aan 't Zuid.

In 1993 werd het toernooi voor de allereerste keer georganiseerd. Er deden destijds zo'n 8 teams mee. Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot een meerdaags evenement en doen er, op verschillende niveaus, bijna 90 teams mee. Voor het toernooi wordt zo'n 300 kuub zand gestort. Vrijdagavond zijn de velden gereserveerd voor de jeugdteams en ziekenhuis Nij Smellinghe, dat elk jaar een beachvolleybaltoernooi organiseert voor haar personeel. De senioren spelen zaterdags overdag. Zaterdagavond wordt het toernooi afgesloten met een barbecue en het bedrijventoernooi, dat elk jaar groeit aan populariteit.

Met het beachvolleybaltoernooi wil de organisatie bijdragen aan het sportaanbod in de gemeente Smallingerland. De enorme toeloop van teams en toeschouwers laat zien dat het toernooi een belangrijke plek inneemt in dat sportaanbod. Behalve het sportieve karakter, staat het toernooi vooral in het teken van een goede en ongedwongen sfeer en veel gezelligheid. Vanwege het jubileum belooft het dit jaar een extra groot feest te worden.