Fryske Sjongersgala nu op dvd te zien

Drachten - Sylvana en Romke Kooyenga hebben de eerste dcd van het Frysk Sjongersgalag ontvangen.

Afgelopen jaar zijn er opnames gemaakt tijdens het Frysk Sjongers Gala. Het Frysk Sjongers Gala wordt nu al meerdere jaren achtereen georganiseerd door Piter Wilkens en Griet Wiersma. Steevast is schouwburg De Lawei in Drachten uitverkocht voor dit Friestalige evenement. Ook dit jaar zal het Gala weer georganiseerd worden, en wel op 24 november.

De gedachte achter het evenement is om Nederlandse en Friese Artiesten vanuit verschillende genres aan elkaar te verbinden. Dit geeft ieder jaar weer een mix van verschillende stijlen muziek in het Fries. De organisatie is heel blij dat het is gelukt om deze opnames uit te kunnen brengen als DVD. Sinds een paar weken is de DVD te koop via Piter Wilkens en Griet Wiersma.

Dit alles is was niet mogelijk zonder de financiële bijdrage van de Dokkumer zakenman Romke Kooyenga. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij het mogelijk maken van dit evenement. Ook bij het uitbrengen van deze nieuwe DVD speelde hij een belangrijke rol. De organisatie heeft dan ook besloten om de symbolische eerste DVD uit te reiken aan Sylvana Kooyenga, de echtgenoot van Romke. dit gebeurde tijdens een besloten feest op 24 juni in het van der Valk Hotel in Leeuwarden.