Nog plek voor muzikanten in Conference of the Birds

Drachten/Leeuwarden - Conference of the Birds is het grootste muziek-, theater- en dansspektakel van deze Culturele Hoofdstadzomer. Muzikant/componist Sytze Pruiksma én de bekende trompettist Eric Vloeimans worden in deze voorstelling ondersteund door honderden muzikanten van tientallen korpsen.

Het is voor muzikanten nog mogelijk om mee te spelen in Conference of the Birds. Aanmelden kan tot 1 juli via www.conferenceofthebirds.nl/hafabra.

Conference of the Birds vertelt het verhaal van een groep vogels die op reis gaat om een nieuwe leider te zoeken. Tijdens de reis komen de vogels tot de ontdekking dat ze zelf de koning zijn van hun eigen lot. Falk Richter schreef de tekst, een bewerking van het epische Perzische gedicht De Samenspraak van de vogels. De voorstelling wordt mede gedragen door twintig dansers en acteurs van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. De regie ligt in handen van Guy Weizman.

De voorstelling zet onder andere muziekkorpsen in de spotlights. Het voortbestaan van veel korpsen staat onder druk. Sytze Pruiksma: ,,De korpsen-cultuur zit diep in de samenleving van een dorp of stad. Allerlei mensen zitten bij een korps, van 8 tot 88 jaar, van arts tot boer. Wij willen ons steentje bijdragen aan het behoud van dit cultureel erfgoed, en daarom gaat een deel van de opbrengst van Conference of the Birds naar de deelnemende korpsen.”