De Rottefalle draait troch, al 400 jier!

ROTTEVALLE - Het dorp Rottevalle staat van woensdag 4 tot en met zondag 8 juli in het teken van het dorpsfeest met als centraal thema: De Rottefalle draait troch!

Het feest wordt woensdagavond om 19:15 uur in de feesttent geopend door onze oud-burgemeester Tjeerd van Bekkum en zijn vrouw Petra. Daarna start een bijzondere dorpsrevue; speciaal geschreven voor ons dorp en uitgevoerd door inwoners van Rottevalle. Na afloop van de revue zal Dixie Doodle de avond muzikaal afsluiten. Donderdagmiddag 5 juli om 13.30 uur gaat het ‘Kultureel Tsjerkepad’ weer op reis met optredens van Columba, Historing en KoperDraad.

’s Avonds om 17:30 uur gaan diverse teams uit het dorp de strijd aan met Bossaball, een spectaculaire nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaarspeelveld met trampolines.

Om 21.30 uur barst het feest in de tent weer los met de Pieter, Michiel, Jens en Gertjan uit Rottevalle en daarna The Bounty Hunters met Johannes Rypma.

Vrijdagochtend 6 juli om 9.00 start de optocht met versierde wagens door het dorp, waar door vele Rottevalsters al weken lang hard aan gewerkt wordt.

’s Middags is het kindermiddag met medewerking van een clown en is er een pannakooi.

Om 17.30 kan een ieder aansluiten bij de Doarps BBQ: Lekker mei elkoar ite op it feestterrein!

Vrijdagavond om 21.00 uur is het tijd voor een “Goed fout feest”! Een feest waarbij iedereen elkaar op een andere manier leert kennen.

Zaterdag 7 juli om 13:00 uur Fietspuzzeltocht met afsluitend een High Tea. Ongeveer 20 kilometer fietsen door de mooie omgeving van Rottevalle en onderweg vragen beantwoorden.

’s Avonds om 17.30 uur start de optocht met versierde wagens voor de tweede keer. De Showband Oerterp loopt voorop en natuurlijk zijn de muziekkorpsen ‘Polyphonia’ en ‘De Bazuin’ uit Rottevalle ook weer van de partij. Als klapper op deze dag gaat om 20:15 uur The Young Bunch los in de feesttent. Na deze plaatselijke toppers een topshow van de band Papa di Grazzi en tussendoor DJ Wilfred.

Zondag 8 juli sluiten we om 11:00 uur het feest af met een tentdienst met als thema “Deel je leven”, verzorgt door de Rottevalster kerken. Ruwan van der Vaart is voorganger in deze dienst en Muziekband Focus zorgt voor de muzikale omlijsting.

Zie voor het volledige programma op op: www.feestcommissie-rottevalle.nl of facebook: Us doarp de Rottefalle