Burgemeester Van Mourik sluit opnieuw twee drugspanden

Drachten - Burgemeester Tom van Mourik heeft deze week opnieuw besloten twee drugspanden te sluiten. Het gaat om woningen aan de Hooglandswyk in Drachten en De Wiksel in Drachtstercompagnie.

De woning aan de Hooglandswyk in Drachten gaat per 4 juli voor drie maanden dicht, de woning aan de Wiksel in Drachtstercompagnie is vanaf vandaag voor een zelfde periode gesloten.

In beide panden zijn in maart van dit jaar handelshoeveelheden drugs aangetroffen. Tegen het besluit om de woningen met schuren te sluiten zijn bezwaren ingediend door de eigenaren, maar dat heeft de gemeente niet op andere gedachten kunnen brengen. 

Op basis van de Opiumwet heeft de gemeente Smallingerland vorig jaar oktober nieuw beleid vastgesteld voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het sluiten van drugspanden is onderdeel van dat nieuwe beleid. De woningen zijn voorzien van speciale stickers ter verzegeling. Daarnaast worden er aanplakbiljetten met kennisgeving van de sluiting aangebracht op zichtbare plekken in het pand. De gemeente zal dit samen met de politie uitvoeren. Tevens zullen foto's worden gemaakt van de verzegeling.