Expositie in woord en beeld

BURGUM - Tijdens Tsjerkepaad 2018 van 7 juli t/m 8 september exposeren Henk Schaafsma, Noardburgum (schilderijen en grafiek) en Marije Roorda, Broek (poëzie) in de Kruiskerk in Burgum.

Ook in 2018 is de Kruiskerk in Burgum een van de 250 kerken in Fryslân die de deuren openzet. Het thema dit jaar is gastvrijheid, gerelateerd aan het thema van Culturele Hoofdstad: iepen mienskip.

Marije Roorda (1948) volgde schrijfcursussen voor proza en poëzie. In tijdschriften en verzamelbundels werden haar korte verhalen en gedichten gepubliceerd. Twee keer won zij met een gedicht de Rely Jorritsmaprijs. In 2017 verscheen haar debuutdichtbundel “In spantou om é tiid”, waar het landschap en water hun bestaan in spiegelde. Zij werkt graag samen met andere kunstenaars, verbindt poëzie met hun werk en laat dit op exposities zien.

Henk Schaafsma (1946) deed handvaardigheid op de kunstacademie Minerva te Groningen en was docent schilderen en beeldende vorming op het MBO in Leeuwarden en Drachten. Na zijn pensionering in 2008 heeft hij zijn passie voor kunst weer aangehaald en een module modeltekenen aan de Klassieke Academie gevolgd, naast cursussen bij diverse kunste-naars. Hij schildert niet alleen met olieverf, maar heeft zich ook de grafische technieken van etsen en houtsneden eigengemaakt. Het proces van etsen ervaart hij als een waar ambacht en is lid van het collectief Grafisch Centrum in Groningen.

Openingstijden Kruiskerk: Zaterdags: 13.30-17.00 uur Woensdags: 15.00-17.00 uur