Zomerse Simmerdeis beleeft drukke en gezellige zaterdag

Drachten - Simmerdeis was zaterdag een perfecte zomerdag met een stralende zon. Het talrijke publiek genoot dan ook in een ontspannen sfeer van de vele optredens en activiteiten.

Simmerdeis had zaterdagavond als afsluitende hoofdact Danny Vera en die maakte er een waardig slot van. Eerder op de avond ging het publiek bij het hoofdpodium echter nog meer uit de bol bij het optreden van Michelle David & The Gospel Sessions. Vol vuur en passie bracht zij haar bljde boodschap van Love.

Het hoofdpodium trekt steeds het meeste publiek, maar het hele festivalterrein was zaterdag goed bezet. De kinderdraaimolen draaide overuren en ook bij de Relaxerette stond een wachtrij. Bij de Piramide hadden ook Us Nocht en It Lân fan Taal niet over aandacht te klagen. De voorstelling Solo, waarin musici van het Noord Nederlands Orkest hun persoonlijke verhaal vertellen, trok een volle tent. Ureterper Lourens van den Akker had het minder druk met zijn Homsk-voorstelling Us Buorman yn Talinn. ,,It is hjir wat in stil hoekje. Dit is gjin trochgeand paad, de minsken moatte hjir al spesjaal hinne komme.’’

Aan de andere kant van het park waren op Stage2B verschillende jonge en vaak beginende bandjes te zien en daarvan had de ene meer succes dan de ander. Door het fraaie zomerweer namen de bezoekers het er van en dus was het op bijna het hele festivalterrein steeds gezellig druk. Het rondtrekkende gezelschap Cirque Colorique zorgde er voor dat ook de honkvaste bezoekers hun portie cultuur konden opsnuiven.

Vandaag is de laatste festivaldag, met vanmiddag tijdens de Culturele Snein nog tweemaal Us Nocht en vanaf 17.45 op het hoofdpodium Jeangu Macrooy.

Foto’s Fokke Wester