Een avondje gieren van het lachen in De Lawei

DRACHTEN - Lachen is belangrijk en dat vindt De Lawei ook, daarom heeft de schouwburg ook in seizoen 2018/2019 weer genoeg cabaretvoorstellingen in het programma opgenomen! Bekende namen zoals Erik van Muiswinkel, Dolf Jansen, Tineke Schouten en Youp van ’t Hek staan al te poppelen om de zalen te vullen met luid gelach. Maar ook zeven jonge talenten komen in De Lawei laten zien wat ze kunnen. Hieronder een kleine greep uit het cabaretaanbod van De Lawei.

Claudia de Breij

Theater en muziek, radio en televisie, columns en boeken. Claudia de Breij heeft een zeer gevarieerde carrière achter de rug maar is nog lang niet klaar. De nieuwe voorstelling Nu brengt De Breij weer terug naar het theater. Daar is ze blij om, maar ook een beetje bang. Want wat nou als de oorlog uitbreekt? En dat je dan moet schuilen? Er kan over gezongen worden, maar er kan ook iets aan gedaan worden en dan wel nu! Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Claudia is Nu op donderdag 4 oktober te zien in De Lawei.

Soundos

Op televisie is Soundos vaak te zien als presentatrice, maar het theater voelt als thuiskomen voor de comédienne. El Ahmadi is al 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. In Niets te verliezen stelt Soundos zich kwetsbaar op een geeft zich he-le-maal. Kom op woensdag 17 oktober naar De Lawei en lach met Soundos mee, want zeg nou eerlijk: wat valt er te verliezen?

Yentl & De Boer

Wanneer maakt men nou echt iets bijzonders mee? Ja, als baby, toen hing er zo’n knuffel boven het bed waar muziek uitkwam. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig, de dagen trekken als een monotone massa voorbij. Iets meemaken zou nu wel fijn zijn. Iets, wat uit de toon valt van het alledaagse. Noem het magie. Yentl & de Boer nemen het publiek mee op een magische tocht tijdens de voorstelling Magie op donderdag 24 januari.

Emilio Guzman

Voorheen werd Emilio boos, op politici, op zichzelf. Hij heeft drie voorstellingen tegen populisme gemaakt en dat heeft niks geholpen. Nu is Emilio Guzman vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is, die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. Dat is misschien wel de reden waarom Emilio zo vrolijk is. In Kom dan! doet en zegt Guzman alles wat er maar naar boven komt. Emilio is op woensdag 27 maart te zien in De Lawei.

Anne Neuteboom | Kweekvijver

De kweekvijver is een serie waarin zeven jonge talenten uit de stand-up comedy en cabaret in de Kleine studio te zien zijn. Volgend seizoen wordt de vijver gedomineerd door vrouwen en een van deze powervrouwen is Anne Neuteboom. Op zaterdag 13 oktober is Anne te zien in haar voorstelling Kijk haar gaan. Een show vol maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. Wees er snel bij want de voorstelling zit bijna vol!

Meer cabaretvoorstellingen en kaarten via www.lawei.nl