Softbaldames Drachten Diamonds winnen uiteindelijk toch van Caribe Groningen

Drachten - De dames softbalsters van Drachten Diamonds speelden zondag onder grote publieke belangstelling hun wedstrijd tegen Caribe uit Groningen. Ze wonnen verrassend met 9-8.

Leoni ten Brink begon als eerste pitcher met haar catcher Hester Smit. Caribe ging meteen goed van start aan slag en sloeg 4 honkslagen waaruit 4 punten kwamen. Drachten stond meteen op achterstand. Aan slag kon de dames geen vuist maken tegen de snelle pitcher van Caribe, Angelique Cairo. En dus ook geen punten. 

De snelle pitcher van Drachten, Brigitta de Champs werd ingezet en zij kon Caribe meteen onder de duim houden. Zij gooide 7 keer 3 slag.  Echter de punten aan Drachtster kant bleven uit. Hoewel er een paar honkslagen geslagen werden door Nienke Plantinga, Hester Smit, Brigitta de Champs en Aline Obbink, bleven een aantal keren 3 dames achter op de honken bij 3 uit en dat betekende dat er 3 kostbare punten op de honken achterbleven. In de 2e inning lukte het de dames om 3 punten te scoren. Stand 3-4.

Het bleef spannend. De 3e, 4e, 5e en 6e inning bleef hetzelfde patroon. Drachten lukte het om er 1 punt bij te krijgen. De dames uit Groningen bleven gestaag doorslaan en waren fel op de honken. Drachten hoefde maar even niet op te letten en dan waren de dames van Caribe alweer een honk verder. Zij wisten daardoor flink punten te pakken. Inmiddels was de stand 4-8 en het leek niet meer goed te komen voor Drachten. 

Een prachtige actie was er vanuit het outfield. Een speelster van Caribe sloeg een verre bal in het rechtsoutfield naar Sanne van Zijl. Door een relay met Jia-qi Plantinga naar catcher Hester Smit, werd zij op de thuisplaat uitgetikt.  Toen ging de coach van Caribe de fout in. Hij wisselde zijn snelle pitcher voor een veel minder snelle pitcher. De dames van Drachten grepen hun kans en stalen het ene honk na het andere. Een aantal doorgeschoten ballen en zij konden scoren. Eindstand 9-8.