Brons voor turnster SFK op Fries kampioenschap

Joure - Sarah Veenstra van gymnastiekvereniging SFK Drachtstercompagnie heeft zaterdag brons gewonnen op het Fries Kampioenschap turnen in Joure

Zaterdag was de laatste turnwedstrijd van het seizoen, het FK van wedstrijdgroep 5. Merlin Lubbes, Sarah Veenstra, en Alina Albada mochten hier voor de laatste keer dit seizoen laten zien wat ze in huis hebben.

Merlin begon ‘s ochtends in niveau instap N3. Zij liet strakke oefeningen zien en eindigde hiermee als 4e op balk en 5e op vloer. In het eindklassement eindigde zij op een mooie 6e plaats. Vervolgens kwam Sarah in actie in supplement jeugd F. Sarah haalde alles uit de kast en verdiende mooie scores op de toestellen (sprong 10e, brug 4e, balk 2e en vloer 3e). Haar oefeningen waren goed genoeg voor een mooie bronzen medaille op het FK.

Uiteindelijk kwam Alina nog in actie in supplement junior F. Helaas werden niet al haar eisen op de brug en balk geteld, waardoor de scores iets lager uitvielen dan gehoopt. Wel werd zij met een mooie score van 11.200 4e op de vloer. In de eindlijst eindigde zij alsnog op een mooie 9e plaats.