Medailles voor DZ&PC-zwemmers op slotwedstrijden

Drachten - De zwemmers van DZ&PC waren het afgelopen weekend op twee plaatsen succesvol actief op wedstrijden.

Met vijf miniorenzwemmers reisden ze zondag af naar Dordrecht voor de jaargangfinales (ook wel officieus het NK-minioren genoemd) en met de jeugd en senioren werd zaterdag en zondag deelgenomen aan een tweedaagse wedstrijd in Amsterdam (Speedo Fast Water Meet).

Het feit dat DZ&PC dit jaar met vijf zwemmers weer vertegenwoordigd was op het NK voor minioren betekent dat het miniorenzwemmen weer in de lift zit in Drachten. Op deze wedstrijd komen de beste 24 zwemmers van Nederland van iedere leeftijdsklasse uit op de verschillende afstanden. En de zwemmers van DZ&PC gingen niet zonder medailles naar huis.

Senna Hof wist een gouden medaille (200 meter wisselslag) en een zilveren medaille (100 meter schoolslag) in de wacht te slepen. Op de twee andere afstanden die hij zwom (400 meter en 100 meter vrije slag) behaalde Senna een mooie vierde plaats. Hiermee behoort hij dus op alle afstanden bij de top van Nederland.

De jeugd en senioren gingen voor de seizoensafsluiting naar de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam. Een wedstrijd met deelname van vele Nederlandse toppers. Twee medailles werden gehaald door Karin Rijkelijkhuizen en Myrna van Duijven en heel veel persoonlijke records werden verbeterd.

DZ&PC kan terugkijken op een seizoen met goede resultaten. Zowel op NK’s voor senioren als op die voor minioren werden steeds podiumplaatsen behaald.