Harrie Bosma presenteert Otterboek in De Fûgelhelling

Ureterp - Van de hand van Harrie Bosma uit De Knipe verschijnt donderdag het boek ‘De otter - van uitsterven tot nieuw begin’.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Bornmeer in Gorredijk en de presentatie wordt donderdagmiddag gehouden in de Fûgelhelling in Ureterp, omdat de Fûgelhelling met regelmaat verzwakte otters opvangt.

Wetterskip

Bosma is medewerker van Wetterskip Fryslân en al jaren begaan met het wel en wee van de otters. ,,De interesse voor de otter is bij mij aangewakkerd doordat dit dier heel geheimzinnig leeft. Maar dat is niet het enige. Ik heb er ook moeite mee om werkeloos te moeten toezien hoe in onze tijd een diersoort uitsterft.”

Aan de hand van foto’s en (nacht)beelden van bewegingscamera’s biedt het boek een kennismaking met de otter, zijn verschijning, gedrag en leefgebied. Daarnaast is het een verslag van de belevenissen en waarnemingen in het veld van otterkenner Bosma.

Nog niet zo lang geleden stierf de otter uit in Nederland. Het zoogdier dat afhankelijk is van schoon water en rust is ondertussen weer aanwezig in ons land.