Woonaccent achtste in Nederlandse top 100 Woningmakelaardij

Drachten - Woonaccent Makelaars Friesland staat dit jaar op een achtste plaats in de nationale Top 100 Woningmakelaardij lijst.

Ieder jaar publiceert Vastgoed, Nederlands onafhankelijk platform voor woningmakelaars, een Top 100 Woningmakelaardij. De Top 100 is een onderzoek naar de meest verkopende makelaarskantoren in Nederland. Met haar vijf vestigingen heeft Woonaccent Makelaars Friesland ongeveer 10 procent van de 6.500 woningen die door NVM-makelaars zijn verkocht op haar naam staan en daarmee staat ze op de eerste plaats in de Friese top 5 opvallende regio’s lijst.

Er is wel een verklaring voor het succes, zegt oprichter van Woonaccent Makelaars Friesland, Jan Bakker uit Wijnjewoude. ,,In de ruim vijftien jaar dat Woonaccent actief is in Friesland kreeg het kantoor eigenlijk nooit met een dipje te maken. Ook niet tijdens de crisis. Vanaf het begin hebben we gekozen voor betaalbare koopwoningen tot zo’n twee ton. Ik kom uit de corporatiewereld dus had ervaring met deze categorie woningen. Dat was toen een markt waar veel makelaars niet zo’n interesse in hadden.’’

Achterkant

Bakker: ,,Ik ben trots op de prestatie die wij als team hebben neergezet. Het is toch een waardering van de klant die ons steeds vaker opzoekt en inschakelt. Onze kracht zit volgens mij in het feit dat onze ervaren en deskundige makelaars ondersteund worden door een professioneel marketingteam vanuit de centrale organisatie, Woonaccent Nederland. Om zich te onderscheiden van de rest ontwikkelde Woonaccent nieuwe diensten, zoals proefverkopen, virtueel verkopen en onze allernieuwste actie Woonaccent loopt harder. Met deze laatste actie ontvangt de makelaar een prestatietarief dat afhankelijk is van het onderhandelingsresultaat. Dankzij deze centraal opgezette marketingactiviteiten kunnen onze makelaars zich primair richten op de klant die wil kopen of verkopen. Hierdoor zijn we klein en persoonlijk aan de voorkant, maar groot en marketingtechnisch up to date aan de achterkant.’’

Schaarser

Jan Bakker verwacht dat in Friesland het woningaanbod schaarser wordt. Volgens de Friese makelaar zal het aantal te koop staande woningen ook hier de komende periode sterk dalen. Door de enorme oververhitting in de Randstedelijke gebieden wijken woningzoekers steeds meer uit naar andere regio’s. Zo is Amsterdam bijvoorbeeld prima te bereiken vanuit bepaalde delen van Friesland. ,,Logisch dat woningzoekers dus ook hier gaan kijken”, zegt Bakker. ,,Wonen in Fryslân heeft heel wat voordelen; rust, ruimte, natuur, veiligheid, prima verbindingen én aantrekkelijke woningprijzen.”