Lezing over De vier werelden van jonkheer Tinco Lycklama

BEETSTERZWAAG - Prof. Dr. Yme Kuiper verzorgt donderdagavond 5 juli vanaf 20:00 uur de lezing ‘De vier werelden van jonkheer Tinco Lycklama’.

Kuiper, emeritus hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, vertelt over Tinco en de tijd waarin hij leefde: zijn afkomst uit Friese (nieuwe) adel; de wereld van de (Nederlandse) notabelen met hun buitenplaatsen; de aantrekkingskracht van verre, vreemde culturen (oriëntalisme) en de revival van het katholicisme in tweede helft van de 19de eeuw.

Dit is de derde lezing van de lezingenserie op de donderdagavond bij de Tinco Lycklama Tentoonstelling ‘Een Friese jonker in de Oriënt’, die tot 9 september in Beetsterzwaag te zien is. Hier wordt het bijzondere verhaal verteld van een bijna vergeten adellijke Fries, die opgroeide in Beetsterzwaag en als jonge man ruim drie jaar door de Oriënt reisde.

Kijk voor het complete programma van de lezingen op www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen . De locatie is het statige Lycklamahuis, het geboortehuis van Tinco. Buiten de lezingen om is dit pand niet toegankelijk voor publiek. De lezingen worden georganiseerd door Historisch Beetsterzwaag samen met Cultbee in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Kaartverkoop: Voorverkoop online via www.historischbeetsterzwaag.nl en aan de kassa van de Tinco Tentoonstelling. Op de avond zelf ook bij de kassa aan de zaal.