Oude en nieuwe Gordykster samen op stap en aan de thee

Gorredijk - Onder het motto Ald en Nij - Kom Derby hielden Thuiszorg De Friese Wouden, Buurtzorg en Timpaan Welzijn vrijdag met behulp van enkele vrijwilligers een wandeling door het centrum van Gorredijk in het kader van Kom Erbij.

Kom Erbij is tijdens de Week tegen Eenzaamheid de algehele noemer voor publieksactiviteiten. Het doel van Kom erbij is om eenzaamheid aan te pakken en nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen burgers, organisaties en verschillende sectoren.

Week tegen eenzaamheid

De landelijke week tegen Eenzaamheid is dit jaar van 27 september tot en met zaterdag 6 oktober, maar in Gorredijk is gekozen voor een eerder moment. De wandeling was bedoeld voor nieuwe inwoners van Gorredijk die het dorp beter willen leren kennen en voor ouderen die er al veel langer wonen en terug wilden blikken op hoe het vroeger was en hoe het nu is.

De twintig deelnemers startten gezamenlijk op de BHS, waar leerlingen van de school de groep welkom heetten met koffie en thee. Tevens kreeg iedere deelnemer een goodiebag mee voor onderweg. Daarna werd de groep opgesplitst en kreeg men tijdens de wandeling een boeiende uitleg van een gids over enkele oude panden in het centrum van Gorredijk, zoals het oude postkantoor, De Koornbeurs en De Boterwaag. Ook de nieuwbouw werd aangedaan, waarvoor de Plusbus met gids/chauffeur was ingeschakeld.

Lekkernijen

In Museum Opsterlân was een pauzemoment en het eindstation was in De Skâns. Nieuwkomers hebben daar de deelnemers kennis laten maken met hun lekkernijen. Dit werd zeer gewaardeerd en smakelijk bevonden door iedereen. De dag was mede vanwege het weer erg geslaagd. Bij voldoende belangstelling zal er waarschijnlijk een vervolg komen op deze wandeling.