Studenten Friese Poort bieden Tegearre een marketingplan aan

Drachten - Roel Haverkort, wethouder onderwijs van de gemeente Smallingerland en Lloyd Hofwijk van Tegearre hebben vrijdag een marketing- en verkoopplan aangeboden gekregen van de studenten van ROC Friese Poort/Community Service Learning.

Community Service Learning kan vertaald worden als leren via een dienst aan de gemeenschap. Dit betekent dat leerlingen, binnen hun eigen vakgebied, hun kennis en vaardigheden inzetten voor de gemeenschap. Het doel van Community Service Learning is tweeledig: Je zet je kennis en vaardigheden in en je komt in aanraking met een wereld, waar ze anders niet zo snel mee in aanraking komen.

Tegearre

De studenten van Commercieel en Communicatie gaan werken voor Tegearre. Tegearre is een nieuwe Smallingerlandse vorm van samenwerking tussen MOS, Stichting Aan Zet, Hart van Hoop, Inloophuis het Centrum, Bij Bosshardt, De Zonnebloem en Smallingerland in dialoog. Doel van Tegearre is de eenzaamheid te bestrijden in Smallingerland. De studenten hebben elk vanuit hun eigen richting een verkoopplan (junior accountmanager) en marketingplan (marketing medewerker) gemaakt.

Het project vond plaats tijdens de Mienskipswike op ROC Friese Poort. Friese Poort koppelt haar strategische visie van Wendbaar onderwijs, waardevolle mensen aan dit project. Dit vanuit de gedachte dat opleiden meer is dan aandacht besteden aan een beroep. Er moet ook aandacht besteedt worden aan algemene waarden. Community Service Learning kent de “best of both worlds” in zich. Goed doen en leren.

De overhandiging was onderdeel van de Midden Yn ’e Mienskip Eventweek van ROC Friese Poort in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018. Studenten en medewerkers konden een week lang genieten van workshops, kunst, theater, sport, muziek en sprekers in een festivalachtige setting. De laatste dag, vrijdag 29 juni, hebben studenten én medewerkers zich belangeloos ingezet voor hun ‘Mienskip.’ ROC Friese Poort vindt maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke vorming belangrijk. Met deze Eventweek wil de school studenten en medewerkers inspireren en prikkelen.

Aangepast rooster

De gehele week hadden studenten een aangepast rooster. De studenten volgden verschillende onderdelen uit het programma en tussendoor konden ze genieten van optredens op het festivalplein van onder meer rapper Haas, Mr. Weazley en Magnificence, twee oud-studenten van ROC Friese Poort die met hun muziek de wereld over reizen. Durk Noordmans, projectcoördinator MYEM Eventweek Drachten: ,,Met z’n allen hebben we het voor elkaar gekregen dat de studenten tijdens de Eventweek konden deelnemen aan een zeer gevarieerd programma van interessante en/of waardevolle workshops, onderwerpen en voorstellingen in een sfeer die passend is bij een cultureel zomerfestival.”

Gedurende de hele week vonden er veel verschillende activiteiten plaats. De week werd officieel geopend met een actief ontbijt, compleet verzorgd door Horeca-studenten. Wereldkampioen kickboksen Sem Schilt verzorgde voor het ontbijt een workout. De studenten van de opleiding Onderwijsassistent verzorgden iedere dag in het Innovatielab workshops voor basisschoolleerlingen. De leerlingen deden ervaring op, op het gebied van programmeren en robotica. Experimenteren en ervaren stond centraal.

Zomerfair

Woensdag 27 juni organiseerden studenten Maatschappelijke Zorg de Zomerfair. Op de campusboulevard stonden diverse kramen opgesteld waar studenten, in samenwerking met stageadressen en/of cliënten, handgemaakte producten en/of hapjes en drankjes verkochten of via andere activiteiten geld ophaalden. De opbrengst, die later bekend wordt gemaakt, gaat naar het project ‘Vast en Verder’ voor jongeren van 16 tot 25 jaar van het Leger des Heils. Diezelfde dag was er de Skelterrace in het centrum van Drachten. Vmbo-scholen namen het tegen elkaar op in hun gepimpte skelters. Chr. Mavo de Saad uit Damwâld ging met de winst naar huis.

Donderdag genoten meer dan 300 studenten van de voorstelling Finestra Aperta op het Gaastereiland. Finestra Aperta is een voorstelling waarin de balans centraal staat. Deze balans wordt gevonden in de acrobatiek van de spelers en in de balans tussen muziek en acrobatiek.

Van donderdag 28 op vrijdag 29 juni was er een lesmarathon. 24 uur lang was er een programma met interessante, leuke, spannende en informatieve lessen. Studenten haalden een geweldig bedrag op van 1707,90 euro voor HELP Namibia. De cheque werd overhandigd aan de chauffeurs van Kijlstra Ambulancegroep die in oktober naar Namibië gaan.