Kooi Security gaat Europees

DRACHTEN Kooi Security opent deze zomer haar eerste kantoor in Frankrijk. Ook heeft het bedrijf uit Drachten bekend gemakt dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder.

,,Het gaat goed. Vorig jaar hebben we onze eigen interne verwachting zelfs overtroffen”, zegt directeur en eigenaar Pieter Kooi. ,,We zijn al in meer dan 15 landen actief en willen Frankrijk nu ook lokaal gaan bedienen. We werken al jaren in Frankrijk, middels een eigen kantoor bouwen we onze aanwezigheid in kansrijke buitenlandse markten verder uit.”

Het eerste buitenlandse kantoor was dat in Zweden, geopend in 2013. “Door een groeiende markt en een aantal jaren prettig zaken doen in Duitsland was de opening van een tweede buitenlandse vestiging, Kooi Security Deutschland GmbH te Rastede, in oktober 2014 een feit.” Het kantoor werd te klein en is dit jaar verhuisd naar Schortens. Dat filiaal wordt inmiddels door zeven man bezet.

,,Volgend jaar willen we uitbreiden naar meer landen, welke houden we nog even voor onszelf,” legt Pieter Kooi uit. ,,Daarvoor worden al de eerste, verkennende stappen gezet.”

Kooi Security uit Drachten heeft vorige week ook aangekondigd dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder. ,,Wij vinden in Bencis een partner die onze internationale strategie financieel en met kennis gaat ondersteunen en versnellen”, aldus Pieter Kooi. ,,Op deze manier kunnen we met Kooi Security blijven investeren in onze producten en diensten en hierdoor onze leidende positie op het gebied van innovatieve camerasystemen vasthouden.”

,,Bencis gelooft in ons bedrijf en onze plannen. Zij zien, net als wij, de kansen in de Europese markt”, gaat Kooi verder. ,,Ons team is verheugd dat het bedrijf de volgende stap kan maken en dat de groeiambities ingevuld kunnen worden. Ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking,” geeft Pieter Kooi aan.

Over Bencis

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel en sinds kort ook vanuit Düsseldorf in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland.

Kooi Security

Kooi Security biedt mobiele camerasystemen waarmee bouwplaatsen of terreinen eenvoudig optimaal beveiligd kunnen worden. Groene technologie is hierbij altijd het uitgangspunt. Met deze systemen, Unit For Observation (UFO) genaamd, is het bedrijf internationaal marktleider op het gebied van terreinbewaking in afgelegen gebieden waar elke vorm van energie of data-aansluiting ontbreekt. Kooi Security heeft een eigen toezichtcentrale; Kooi Alarm Centre. Deze is PAC gecertificeerd. Binnen Kooi Alarm Centre worden alle meldingen van de aangesloten systemen geanalyseerd en afgehandeld. De juiste combinatie van mens en techniek zorgt dat er 24/7 toezicht is op de bouwplaats, locatie of (technisch) systeem. Alle aansluitingen worden 24/7 actief gemonitord.