Lightwave beroepsopleiding Essentie Therapeut

DRACHTEN - Lightwave geeft dinsdag 10 juli een informatieavond over de beroepsopleiding Essentie Therapeut in Drachten.

De geaccrediteerde Beroepsopleiding Essentie-therapeut op HBO-niveau duurt vier jaar. Het eerste jaar is het Ontwikkelingsjaar Kracht en Zingeving: de reis door de vele dimensies van ‘jezelf zijn’. De drie opvolgende jaren zijn de vormingsjaren van het therapeutschap. De opleiding is gebaseerd op twee kernstromingen uit de natuurlijke geneeswijze: De spirituele/energetische en alternatieve geneeswijze.

Het 1e jaar: ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving

Lightwave biedt een unieke leer- en ontwikkelingsomgeving, waar intensief gewerkt wordt aan het groeien naar een hoger bewustzijn door het creëren van diepgaand zelfinzicht en aanvaarding. Samen gaan de studenten en docenten op zoek naar ieders persoonlijke authentieke identiteit zodat hij of zij maximaal kan werken aan zelfontplooiing en aan bewuste kwaliteitsverbetering van en zingeving in zijn of haar leven.

Lightwave gelooft rotsvast dat leren en leven niet gescheiden maar volop in verbinding moeten staan. Daarbij is de ontmoeting de werkruimte. Want als er echt contact is, kun je ervaren wat je hoofd niet altijd begrijpt. Daarom zijn Thea en Dominicus als hoofddocenten de metgezel. Als geen ander verstaan ze het ambacht, met hart en ziel. Ze nemen de studenten mee en laten hen in het hier en nu hun eigen ware essentie ontdekken en beperkende overtuigingen los te laten. Het is de reis door de vele dimensies van ‘jezelf zijn’: De weg van buiten naar binnen naar je innerlijke kracht en liefde, welke nieuw leven vormgeeft.

De jaren 2, 3 en 4: de vormingsjaren van het therapeutschap

De ontdekte innerlijke kracht en liefde voor jezelf vormen bij Lightwave het fundament voor de Beroepsopleiding Essentie therapeut. Na het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving volgen de vormingsjaren van het therapeutschap. De decennialange ervaring in alternatieve en spirituele geneeskunde toegankelijk gemaakt op een manier die bij vandaag past: actueel en relevant. De studenten leren en ervaren een breed scala aan therapeutische technieken en behandelmethodes. Samen met de holistische benadering en de visie dat je het geleerde eerst zelf daadwerkelijk hebt moeten ervaren, ontstaat er een zeldzame verdieping en verankering.

De geïnternaliseerde manier van werken en het rijk repertoire aan behandelingsperspectieven zorgen ervoor dat jij in staat bent om zorgvuldig en volledig aan te sluiten bij de belevingswereld van je cliënt. In de praktijk kan daardoor al jouw aandacht aan het zelfhelend vermogen van de cliënt worden besteed.

Het realiseren dat jij als therapeut maximaal betekenisvol bent voor de hulpvrager voelt Ligthwave als de missie. De lange ervaring van Lightwave in mensen ontwikkelen tot succesvolle therapeuten ziet Lightwave als haar grote kracht.

De totale opleiding duurt vier jaar. De studenten zijn dan op HBO-niveau geschoold, wat je toegang biedt tot een beroepsorganisatie en je officieel zorgverlener kunt worden. Je kunt ook voor de 3-jarige MBO-variant kiezen. Voor beide varianten geldt dat studenten na diplomering een zelfstandige praktijk mogen starten. De opleiding is geaccrediteerd door de KTNO.

Ontmoetingsplek voor zingeving

Er is meer dan leren, ontwikkelen en ervaren bij Lightwave. Er is ook een langdurig samenzijn als kleine hechte groep zonder afleiding van buitenaf met haar eigen groepsdynamica. De veilige en spirituele omgeving met volop aandacht en zorg voor het persoonlijk proces. De keukentafel waar verhalen die we leven uitgewisseld worden. Het wordt door de deelnemers ervaren als een bijzondere ontmoetingsplek voor zingeving met een ongekend waardevolle intensiteit en verdieping.

Alvast een voorproefje ervaren? Kom dan naar onze informatieavond op 10 juli.

De toegang is gratis en de koffie en thee staat klaar.

Waar: ’t Smelnehus, Moleneind 14 Drachten

Wanneer: dinsdag 10 juli vanaf 19.30 uur.

Geef je op via info@lightwave.nl

Meer informatie kun je vinden op www.lightwave.nl