Veilig Fit op de Fiets

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Fietsersbond houden donderdag 12 juli tussen 9.00 uur tot 15.00 uur een fietsinformatiedag voor senioren, onder het motto Veilig Fit op de Fiets.

Fietsen is populair, zeker ook bij ouderen. De gemeente Smallingerland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Fietsersbond willen graag dat ouderen zo lang mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk blijven fietsen. Daarom is donderdag 12 juli een fietsinformatiedag voor senioren, onder het motto Veilig Fit op de Fiets.

Uit onderzoek blijkt dat bewegen goed is voor de lichamelijke én de geestelijke gezondheid. Een groeiend aantal senioren kiest voor de fiets of de e-bike om in beweging te blijven. Ze gebruiken de fiets voor boodschappen doen, familiebezoek en recreatieve tochten. Helaas gebeuren er soms ongelukken. Relatief vaak zijn dit eenzijdige ongelukken waar geen automobilisten of andere fietsers bij betrokken zijn, maar waar mensen bijvoorbeeld van de weg afraken en vallen of vallen bij het op- of afstappen.

Tijdens de Fietsinformatiedag geven fietsdocenten van de Fietsersbond praktische tips om zo veilig mogelijk te blijven fietsen. Er wordt aandacht besteed aan hoe veilig op – en afstappen, achterom kijken, hand uitsteken en links afslaan. Op een afgezet parcours wordt onder begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Het opfrissen van de verkeersregels is een onderdeel en er komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod.

Ook komt er fietsspecialist die vertelt over de voordelen van verschillende soorten e-bikes. Verder maakt een korte fietstocht in de omgeving deel uit van het programma. De informatiedag duurt van 9.00 uur tot 15.00 uur en wordt onderbroken voor een lunch.

Fietsers met e-bike of met een gewone fiets zijn van harte welkom. Een fietsinformatiedag is ook gezellig, deelnemers leren veel van elkaars ervaringen.

Tijd en plaats:

@Holdert

12 juli van 9:00-15:00

Deelnemen kost € 5,00

Dat is incl. informatiemap, lunch, koffie/thee.

Aanmelden:

Vooraf opgeven is noodzakelijk. Dat kan via https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of 030-2918171

Meer informatie bij Karin Broer, 06-232 13146