Drachtster turnvereniging aast met handstands op Guinness Book-record

Drachten - ,,Wy woene ris wat oars’’, zegt Aukje Salters, trainster bij DGC – Drachtster Gymnastiek Combinatie. Zaterdag

Als afsluiting van het turnseizoen organiseert DGC soms een uitvoering, soms onderlinge wedstrijden, maar dit jaar hadden ze zin in iets creatievers. Zo kwam het enthousiaste team dat achter de schermen DGC draaiende houdt op het idee om het wereldrecord ‘tegelijk een handstand doen’ te gaan verbeteren. ,,Het huidige record staat op 399, en wij willen er 500 van maken – en stiekem hopen we op 600’’, vertelt Salters.

Veel eisen

De recordpoging begint zaterdagmiddag om 14:00 uur in het Thalenpark in Drachten. Dat de organisatie heel wat voeten in de aarde heeft, daar weten de DGC-ers inmiddels alles van. ,,Het Guinness Book of World Records stelt veel eisen: je moet speciale getuigen hebben, je moet stewards hebben die een groep van 50 deelnemers in de gaten houden tijdens de poging, je moet alle deelnemers registreren, en je moet alles op foto en video vastleggen’’, aldus Salters.

,,Daarnaast willen we er natuurlijk ook een feestje van maken: we hebben een presentator, we hebben een DJ met muziek op het podium, op het grote veld worden allerlei demonstraties gegeven – van de Freerunners uit Beetsterzwaag tot onze eigen selectieturnsters van DGC op de tumblingbaan’. Verder staan er springkussens en een stormbaan en zijn er andere activeiten.

Aanmelden

Iedereen die mee wil doen, en het aandurft om een handstand te maken, kan zich aanmelden op de site www.dgcdrachten.nl/handstandwereldrecord. Het terrein is vanaf 13:00 uur open voor de activiteiten en de inschrijvingen, om 14:00 vindt de recordpoging plaats, en daarna kunnen deelnemers en belangstellenden zich in het Thalenpark tot 16:00 vermaken op allerhande springtoestellen. Aukje Salters: ,,Met deze recordpoging willen we laten zien dat het turnen in Drachten groeit en bloeit. En dat gaan we laten zien zaterdag, met minstens 1000 benen in de lucht om 2 uur!’’