Bouwen aan je eigen droom bij ELF

Earnewâld - Op Camping It Wiid in Earnewâld vond zaterdag 30 juni een unieke Bouwpower Droomshow plaats.

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking werkten de hele dag aan de show onder leiding van tv-presentator Sipke Jan Bousema. Na een droge repetitie, het omkleden en de generale werden zij geïnterviewd over hun talenten en toekomstdromen. Voor een zaal vol familie en vrienden. De show opende met de Olympische droom van de schaatskampioenen bij de junioren: Femke Kok en Jur Veenje.

Van gangster tot politieagent

Daarna volgden de dromen van de deelnemers bij stichting ELF. In de logeerweekenden waren ze daar al mee bezig geweest. Wat willen zij worden? Dat varieerde van gangster (zei de grappenmaker) tot politieagent (,,want dan kun je boetes uitdelen”). In hun vertrouwde omgeving kwamen echt álle deelnemers los en het enthousiasme spatte eraf! Met tips probeerden ze elkaar te helpen om dromen ook daadwerkelijk uit te laten komen. Een mooie manier om het 10-jarig bestaan van ELF te vieren.

Stichting ELF

Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking organiseert ELF logeerweekenden met verschillende dagactiviteiten. De variatie in sportieve, creatieve en educatieve activiteiten is een unieke aanvulling op de bestaande zorg en dagbesteding. In een veilige omgeving ontdekken de deelnemers wat ze zélf kunnen. Bij ELF gaan ontwikkeling en ontspanning altijd samen. Ook ouders hebben in de logeerweekenden even tijd voor andere dingen dan de zorg voor hun verstandelijk beperkte zoon of dochter.

Meer informatie: elfriesland.nl