Lezingen over kanker en kanjerketting

Drachten - In aanloop naar de Samenloop voor Hoop van september in Drachten geeft Sanne Evenhuis volgende week dinsdag en donderdag twee lezingen over kanker.

Sanne Evenhuis vertelt onder de titel Kanker wat is dat? onder andere over haar KanjerKetting. Elke kraal staat voor iets. Hoe meer onwetendheid, hoe meer indianenverhalen, zegt ze.

Leukemie

De lezing is speciaal bedoeld voor docenten en ouders en geïnteresseerden. Op 15 jarige leeftijd kreeg ze leukemie, niet één keer maar twee keer achter elkaar. ,,Sowieso is een vorm van kanker krijgen altijd heftig, voor iedereen. Ik wil aan de hand van mijn KanjerKetting en mijn verhaal kinderen en jongeren in gesprek laten gaan over kanker. Daarnaast merk ik vaak dat er veel vragen zijn die de kinderen en jongeren vaak niet aan de persoon met kanker durven te vragen. Aan mij mogen en kunnen ze alles vragen (medische vragen beantwoord ik niet).’’

Sanne krijgt vragen als: Weet je al direct of je dood gaat, word je altijd kaal, kan ik leuke dingen wel vertellen? Door de KanjerKetting en een open, toegankelijke houding, blijft het “zware onderwerp” luchtig. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen. ,,Maar ook voor grappige verhalen van mijn belevingen tijdens mijn behandelingen.’’

De lezingen worden gehouden op de Waterlelie 51 in Drachten en beginnen om 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via een mail aan slvhd.eregasten@gmail.com.

Meer info over de Kanjerketting op kanjerketting.nl

Kijk hier voor een kort filmpje over de ketting.