Drie scholen vieren nieuwe start in De Venen

Drachten - Drie scholen in De Venen en Oink! vierden donderdag de start van hun nieuwe onderkomen: De Pionier en De Vlinderboom (Opo Furore), voorheen De Barte en De Barte NT2, en de Internationale Schakel Klassen (Singelland).

Drie scholen in De Venen en Oink! vierden donderdag de start van hun nieuwe onderkomen: De Pionier en De Vlinderboom (Opo Furore), voorheen De Barte en De Barte NT2, en de Internationale Schakel Klassen (Singelland).

De drie scholen zetten de deuren open voor iedereen die wilde komen kijken. In de ochtend verrichtten wethouder Roel Haverkort en oud-wethouder Ron van der Leck de openingshandeling op het schoolplein van de ISK, waar de leerlingen van de drie scholen zich hadden verzameld. Ballonnen, slingers en veel kleurig verklede kinderen vormden het decor. De wethouders klommen op het podium om de grote houten sleutels symbolisch te overhandigen aan de directeuren van de drie verschillende scholen. De opening werd afgesloten met het zingen van het lied ‘Iedereen is van de wereld’. De kinderen van de basisscholen lieten de ISK vervolgens achter zich en vertrokken in een lawaaioptocht naar hun eigen gebouw.

Op de ISK waren in de ochtend open lessen die ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden bijwonen. Na de middagpauze barstte het interculturele feest los. Met muziek, dans, lekkere hapjes en volop zonneschijn ontstond een vrolijk geheel. Gedurende de middag kwam bezoek af en aan lopen om op de ISK sfeer te proeven.

Scholencarroussel

Afgelopen jaar vond een grote scholencarroussel plaats. De ISK verhuisde in september van de Stoeken naar een tijdelijke locatie. Vervolgens kon aan de Stoeken en de Ring aan de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen voor De Pionier en De Vlinderboom worden begonnen. In mei betrokken de drie scholen hun nieuwe onderkomen. De ISK zit nu aan het Zetveld en De Pionier en De Vlinderboom hebben hun nieuwe huisvesting aan de Stoeken en de Ring. Samen met de Pionier is ook de Oink! locatie 't Flinterke verhuisd van het Zetveld naar het nieuwe onderkomen aan de Stoeken. Het initiatief voor een Open Huis in de wijk was ontstaan omdat alle verhuizingen nu achter de rug zijn.

Foto's Marieke Voppen