Tandarts komt voortaan ‘thuis’ bij de cliënten van Talant

Drachten/Beetsterzwaag - Talant en Fresh Unieke Mondzorg gaan samenwerken. Hiervoor tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst.

Samen bieden ze cliënten van Talant in Beetsterzwaag en Drachten mondzorg op locatie, zodat de tandartsbehandeling minder belastend is voor de cliënt. De medewerkers van Fresh Unieke Mondzorg, onderdeel van Freshtandartsen, hebben ruime ervaring met mondzorg voor mensen met een beperking.

Minder onrust

Door het aanbieden van mondzorg op locatie kan onrust bij cliënten, tijdens de controle of behandeling, aanzienlijk verminderd worden. Voor een deel van de cliënten kan een relatief eenvoudige tandartsbehandeling namelijk een ingrijpende gebeurtenis zijn. Door dit nu op locatie aan te bieden, is het voor de cliënt minder belastend: de omgeving is vertrouwd en het tandartsmoment kost minder tijd. Hierdoor kan de cliënt sneller zijn of haar normale dagelijkse ritme oppakken. Daarnaast is speciaal vervoer van cliënten en begeleiding naar de tandartsenpraktijk in veel gevallen niet meer nodig.

Fresh

Fresh Unieke Mondzorg is onderdeel van Freshtandartsen. Het levert mondzorg voor kwetsbare mensen op locatie, op woonlocaties van patiënten of bij de behandelcentra van de instelling waar de patiënten verblijven.