Kunstweekend Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In Beetsterzwaag wordt zaterdag 14 en zondag 15 juli voor de tiende keer het jaarlijkse Kunstweekend Beetsterzwaag gehouden.

Op veel locaties in en om de Hoofdstraat bijzondere exposities te zien zijn met onder meer schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Topkunst, professionele kunst maar ook amateur kunst. Kortom voor elk wat wils. Het thema is dit jaar: reizen. Dit houdt verband met de Culturele Hoofdstad 2018 waarvan kernbegrippen zijn verbinding, grenzen verleggen. De reiziger Tinco Lycklama, die ooit met zijn collectie een museum had in Beetsterzwaag had speelt hierbij ook een belangrijke rol.

In het Lycklamahus zullen werken van zes Japanse kunstenaars te zien zijn waaronder ook origami kunst. Bovendien is er dit jaar een podium voor aanstormende talenten van de Klassieke kunst academie en Minerva. Een bijzondere belevenis is het lichtspektakel van lichtkunstenaar Allart Okx dat in een donkere zaal van de Buorskip te zien zal zijn. In het voorhuis van Revalidatie Friesland exposeert ArtXPRZ, een reizend kunstproject met het werk van tien beeldend kunstenaars die wonen en werken in Zuid-West Friesland. Hun doel is het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, met name van Friese bodem van een breed publiek en zo een bijdrage te leveren aan LF Culturele Hoofdstad 2018.

Paul van der Voort maakt met zijn muziekdocenten en leerlingen een geografische reis en een reis door de tijd. Op zes locaties in het dorp zullen ze optreden.

Verder is er overal muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten.

Het toneel vindt plaats op een geïmproviseerde camping en is gebaseerd op het programma We Zijn Er Bijna van omroep Max.