Dames Drachten Diamonds zonder punten naar huis

Veendam - De sames van Drchtsten Diamonds epeelden zondag een uitwedstrijd tegen The Blokes uit Veendam. Ze verloren.

Als pitcher voor Drachten Brigitta de Champs met catcher Lilianne Land. Zij gooide strakke ballen, gooide 5 keer 3 slag, geen 4 wijd en kreeg 11 honkslagen tegen waarvan drie 3honkslagen. Mooie vangballen in het outfield door Leoni ten Brink. Honkslagen waren er van Jia-qi Plantinga, Aline Obbink, Anneloes van Eijk, Lillianne Land, Brigitta de Champs, Jasmijn Voolstra en Silke van der Molen. De pitcher van Veendam gooide vier keer 3 slag, drie keer 4 wijd en zij kreeg 11 honkslagen tegen waaronder een "in the park" home run van Lilianne Land.

De eerste helft van de wedstrijd was in handen van de Diamonds. Er werd flink geslagen en de dames waren pittig op de honken. In de derde inning werden maar liefst 4 punten gescoord en de stand was 1- 6. In de vierde inning gingen de dames van Veendam los en sloegen de ene honkslag na de andere en scoorden door slim honklopen. De stand was ondertussen 5-7. Drachten wist geen punten meer te scoren en Veendam 3, dat maakte de stand in de 6e inning 8-7. In de laatste inning wist Drachten geen punten meer te scoren. Eindstand 8-7 in het voordeel van the Blokes.

Volgend weekend spelen de dames een wedstrijd tegen Northern Stars uit Leeuwarden om 12.00 uur aan de Sportlaan in Drachten.