Iepenloftspul De Bolder in première op Youtube

Drachten - Op obs De Bolder gaat morgenochtend om 11.07 uur hun iepenloftspul in première. De film is daarna voor iedereen te zien.

De 43 leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van obs De Bolder hebben zelf het openluchtspel geschreven en op dinsdag 15 mei uitgevoerd in de Papegaaienbuurt. Het openluchtspel is die dag gefilmd door de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten).

Woensdagochtend komen wethouder Marjan Sijperda van cultuur, raadslid Lucienne Meinsma (bewoonster van de Torenstraat/Papegaaienbuurt) en regisseur Grolleman samen met de kinderen de première bekijken. De Bolder heeft 400 scholen in Friesland een link gestuurd, zodat ook daar de film is te zien. De leerlingen van de groepen 3/4 willen zo laten zien hoe mooi de Papegaaienbuurt in Drachten is. Vanuit de klas zullen leerlingen bellen met scholen op Terschelling en in Lemmer, om te horen hoe de voorstelling daar is beoordeeld.

Daarmee sluit de school aan bij de Culturele Hoofdstad/Fryslân/de Mienskip. Het tijdstip van uitzending is dan ook niet toevallig gekozen, zegt leerkracht Peter de Vries. ,,Dit ha de bern sels betocht. Sân menuten oer alven is 11.07 en dat is ek de datum fan hjoed, 11-07. En ast dy sifers by mekoar optelst, krijst 18, it jier fan de Kulturele Haadstêd.’’

Wie de film wil zien kan na de première op Youtube zoeken op Bolder en Iepenloftspul.